- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Επιλεγμένες Ειδήσεις
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Δείτε πώς να φτιάξετε μια πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο! Με χυλό αντί για φύλλο και γέμιση από τυρί και ζαμπόν! Ιδανική για ελαφρύ γεύμα, ορεκτικό ή σνακ!
Συστατικά
Για τον χυλό
4 αυγά, μεσαία
300 γρ. γάλα πλήρες
120 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. mix τυριών, τριμμένο
πιπέρι
Για τη σύνθεση
3-5 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κέτσαπ
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
200 γρ. mix τυριών, τριμμένο
4 φέτες ζαμπόν
8 φέτες μπέικον
10 γρ. σουσάμι, λευκό
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το mix τυριών, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείφουμε με ένα πινέλο ένα ταψί διαστάσεων 25x32 εκ. με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τον μισό χυλό και τον απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης σε όλη την επιφάνεια.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την κέτσαπ, τη ρίγανη και το μισό mix τυριών.
Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν και μπέικον τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό και τον απλώνουμε με τη σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com