- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Επιλεγμένες Ειδήσεις
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί μια πλούσια γκάμα γαστρονομικών εκδηλώσεων, σεμινάρια, γευσιγνωσίες και δείπνα υψηλών γευστικών προδιαγραφών, που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στο Ναύπλιο στις 19 Μαρτίου.
Η διοργάνωση, που
πραγματοποιείται από την Πρεσβεία
της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο, δεν
περιορίζεται μόνο στην Αθήνα, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις όπως
η Θεσσαλονίκη,
η Μυτιλήνη,
το Ναύπλιο και
η Ρόδος.
Κύρια χαρακτηριστικά της
διοργάνωσης:
·
Συμμετοχή
9 βραβευμένων Γάλλων σεφ και 20 Ελλήνων και Γάλλων σεφ που
ζουν στην Ελλάδα.
·
Πολυδιάστατο
πρόγραμμα που
περιλαμβάνει σεμινάρια, master classes, γευσιγνωσίες, δείπνα, αλμυρές και
γλυκές γεύσεις, καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες.
·
Επίκεντρο
στη γαλλική κουζίνα,
με δημιουργικούς συνδυασμούς με την ελληνική γαστρονομία.
Επιλογές από το
πρόγραμμα:
Κυριακή 16 Μαρτίου 2025
·
12:00
– 17:00: Brunch στο
εστιατόριο Athenee με
τους σεφ Gauthier
Denis (L’Ousteau de Baumaniere) και Στέφανο Λιβάνιο (Το
Τρομερό Παιδί).
·
16:30: Επίσημη έναρξη στη Βαρβάκειο Αγορά με
γεύσεις από Γάλλους και Έλληνες σεφ, όπως στρείδια, μπουγιαμπέσα, ψάρια και μακαρόν.
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025
·
09:00
– 18:00: Σεμινάριο
ζαχαροπλαστικής από τον Alain
Chartier (MOF) στο Gelato Mio, Ασπρόπυργος.
·
16:00: Στρογγυλή τράπεζα για τη βιώσιμη αλιεία στην
Πρεσβεία της Γαλλίας.
·
19:00: Προβολή ταινίας «Delicieux, Το Πρώτο Εστιατόριο» στο
Γαλλικό Ινστιτούτο.
Τρίτη 18 Μαρτίου 2025
·
11:00: Φιλανθρωπική εκδήλωση στο
νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ με
τον σεφ Δημήτρη Κόφινα.
·
20:00: Δείπνο 8 χεριών στο
εστιατόριο Annie -
Fine Cooking με τέσσερις γυναίκες σεφ.
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025
·
12:00
– 14:00:
Γευσιγνωσία γαλλικών κρασιών στην Πρεσβεία της Γαλλίας.
·
20:00: Δείπνο 8 χεριών στο
εστιατόριο MFlavours του
ξενοδοχείου Athens
Capital Hotel.
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025
·
10:00: Εκδήλωση «Bien Manger» στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών.
·
20:00: Δείπνο 6 χεριών στο
εστιατόριο Makris
Athens (1 αστέρι Michelin).
Εκδηλώσεις εκτός Αθηνών:
·
Θεσσαλονίκη: Δείπνο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (17
Μαρτίου).
·
Μυτιλήνη: MasterClass «Σοκολάτα και Λάδι» για
μαθητές δημοτικών σχολείων (17-24 Μαρτίου).
·
Ναύπλιο: Γαλλικές γεύσεις στο εστιατόριο Boutique (19
Μαρτίου).
·
Ρόδος: Γιορτή γαλλικής γαστρονομίας στο Κατάλυμα της Γαλλίας (17
Μαρτίου).
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας δεν είναι μόνο μια γιορτή γεύσεων, αλλά ένα ταξίδι στον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις αξίες της γαλλικής κουζίνας, που συνδυάζονται με την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Μια ευκαιρία για να ανακαλύψουμε πώς το φαγητό μπορεί να γίνει ένας ζωηρός διάλογος πολιτισμών.