Επιλεγμένες Ειδήσεις

Καιρός: Φεύγει η σκόνη, μένουν οι βροχές, πέφτει η θερμοκρασία


 Μετά την χθεσινή κακοκαιρία εξπρές ο καιρός επέστρεψε σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου, ανοιξιάτικος αλλά και κατά τόπους βροχερός. 

Ο ουρανός πάντως καθάρισε, η αφρικανική σκόνη επιτέλους έφυγε – μέχρι νεωτέρας και η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση επιστρέφοντας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας τους 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικου Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα εκηλωθούν τοπκές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ μέχρι το μεσημέρι λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη ,λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.