την
ΕΛΛΑΔΑ
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Ένα γλυκό που μυρίζει καλοκαίρι! Αφράτο σπιτικό παγωτό, μπισκότα digestive και επικάλυψη σοκολάτας — το απόλυτο παγωτό σάντουιτς, έτοιμο με λίγα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή.
Υλικά (για περίπου 12-14 παγωτάκια)
1 μορφάτ (σαντιγί σε κονσέρβα)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 βανίλιες
1 κ.γ. μέλι
24-28 μπισκότα digestive
200 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. ελαφρύ λάδι (π.χ. σπορέλαιο)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το παγωτό:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη μορφάτ μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, τις βανίλιες και το μέλι. Χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα για να σφίξει ελαφρώς και να μπορεί να σταθεί.
Συναρμολογούμε τα σάντουιτς:
Παίρνουμε ένα μπισκότο, βάζουμε μια κουταλιά από το παγωτό και το σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκότο.
Πιέζουμε ελαφρά να γίνει σάντουιτς.
Βάζουμε τα παγωτάκια σε ένα δίσκο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Σοκολατένια επικάλυψη:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Βουτάμε το μισό κάθε σάντουιτς στη σοκολάτα και το ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα.
Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Extra Tips
Για πιο έντονη γεύση μπορείς να προσθέσεις τριμμένο μπισκότο ή κακάο στο παγωτό.
Αντικατάστησε τα digestive με μπισκότα σοκολάτας ή cookies για πιο παιχνιδιάρικη παραλλαγή.
Τα παγωτάκια διατηρούνται στην κατάψυξη για 1-2 εβδομάδες (αν μείνουν τόσο πολύ!).