Επιλεγμένες Ειδήσεις

Οι καθημερινές ειδήσεις από την Αργολίδα, την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πιστοποιημένο μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Εφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Γαλάνης, μια εμβληματική μορφή για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για την περιοχή του Αρτεμίσιου

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο Βασίλης Γαλάνης, μια εμβληματική μορφή για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για την περιοχή του Αρτεμίσιου, την οποία γνώριζε όσο λίγοι.

Γεννημένος το 1932, ο μπάρμπα-Βασίλης υπήρξε ζωντανός μάρτυρας των πιο ταραγμένων δεκαετιών του 20ού αιώνα. Έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Εμφύλιο και τις δύσκολες εποχές που ακολούθησαν, κουβαλώντας πάντα μέσα του τη μνήμη και τη σοφία μιας γενιάς που δοκιμάστηκε σκληρά.

Η σχέση του με τη φύση ήταν βαθιά και ουσιαστική. Αγάπησε τα βουνά και τα περπατούσε ακούραστα μέχρι και τα 90 του χρόνια, γνωρίζοντας κάθε μονοπάτι, κάθε σπιθαμή του Αρτεμισίου. Για όσους είχαν την τύχη να τον συνοδεύσουν, οι διαδρομές μαζί του δεν ήταν απλώς περίπατοι, αλλά μαθήματα ζωής.

Το φυσικό περιβάλλον σμίλεψε τον χαρακτήρα του: ευθύς, τίμιος, δοτικός, φιλότιμος και εργατικός. Ήταν ένας άνθρωπος που άνοιγε την αγκαλιά του σε όλους, αφήνοντας πίσω του ένα αποτύπωμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Με την απώλειά του, το Αρτεμίσιο γίνεται φτωχότερο. Ο μπάρμπα-Βασίλης ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος μιας γενιάς με ανεκτίμητες αξίες και βιώματα που δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε.

Καλό ταξίδι, μπάρμπα-Βασίλη.

Θερμά συλλυπητήρια και καλή δύναμη στους οικείους του.

Ακολουθεί βίντεο με την συνέντευξη που ειχε δώσει στο argonafplia tv .