Επιλεγμένες Ειδήσεις

Οι καθημερινές ειδήσεις από την Αργολίδα, την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πιστοποιημένο μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

ΝΑΥΠΛΙΟ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση« Ο ΟΗΕ στα 81 χρόνια: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση « Ο ΟΗΕ στα 81 χρόνια: Προκλήσεις  και Προοπτικές»  που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος  Θρακών Αργολίδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος  Ναυπλιέων με την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Ομογενών και Φιλελλήνων  Άργους, την 24η Οκτωβρίου 2026 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ανδριανός, ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Γαβρίλος ,ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Σιδέρης, οι εκπρόσωποι των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους κκ. Καράπαυλος και Βαρδάκας. Επιπλέον παρέστησαν στην εκδήλωση μέλη του κλήρου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κοκιόπουλος, η Πρόεδρος της Τ.Κ Ναυπλιέων κα Μελισσινού και ο πολιτευτής κ. Σταυρόπουλος.


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος  Αντωνόπουλος, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής και καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ίδρυσης και της αποστολής του Οργανισμού Ηνωμένων  Εθνών, αναδεικνύοντας τη σημασία του έργου του στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα, αλλά και επισημαίνοντας τις προκλήσεις και τις προοπτικές του Οργανισμού στο εγγύς μέλλον.


Ιδιαίτερα  σημαντική υπήρξε η δυναμική συμμετοχή του κοινού, το οποίο με εύστοχες ερωτήσεις, ουσιαστικές παρεμβάσεις και γόνιμο προβληματισμό συνέβαλαν στην ανάπτυξη και εξέλιξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου γύρω από τον ΟΗΕ στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα αλλά και  στο ρόλο της Ελλάδας απέναντι στο διεθνές δίκαιο.


Η επιλογή του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, ενός χώρου με ιδιαίτερη ιστορική και συμβολική σημασία, προσέδωσε ξεχωριστό  χαρακτήρα στην εκδήλωση συνδέοντας την ιστορική κληρονομιά με τις παγκόσμιες αξίες της ειρήνης, της συνεργασίας και της  δημοκρατίας.


Η πρόεδρος  του Ομίλου Φίλων Ομογενών και Φιλελλήνων κα Σταθόγιαννη και ο πρόεδρος  του Συλλόγου Θρακών Αργολίδας κ.  Μπαμπαλής, με την συνεργασία τους, συνέβαλαν στη πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας  τη σημασία της σύμπραξης των πολιτιστικών φορέων για την προώθηση αξιών που ενώνουν τους ανθρώπους, τους λαούς, τα έθνη.


Έμπνευση και τη δημιουργία του Ομίλου μας  αποτέλεσε το έργο και το όραμα του  Ιωάννη Καποδίστρια, το οποίο σήμερα αποκτά πρωτοφανή επικαιρότητα.  Αυτός ο σπάνιας ευφυΐας διπλωμάτης, που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας ανέδειξε και τη σημασία της διεθνούς συνεννόησης και συνεργασίας . «Είμαστε εις το ¨εμείς¨ και όχι εις το ¨εγώ ¨», μας θυμίζει επίσης  ο στρατηγός Μακρυγιάννης , αναδεικνύοντας  τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας.


Στη Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ, το ελληνικό ¨εμείς¨ συναντά το παγκόσμιο ¨εμείς¨. Γιατί η ειρήνη, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων απαιτούν συνεργασία πέρα από τα σύνορα .

Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκει να συμβάλει και ο Όμιλός μας, συνδέοντας τους Έλληνες  εντός και εκτός συνόρων καλλιεργώντας δεσμούς με την ομογένεια και τους φιλέλληνες. Ας μην μας ενώνουν μόνο η κοινή ιστορία και οι κοινές μας αναφορές αλλά  και η απόφαση να συνεργαστούμε  για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και για τον κόσμο.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαιτέρως τον κ. Μαντά - Εlectronet για την χορηγία του, η οποία συνέβαλε στην επίτευξη της εκδήλωσης.  "