την
ΕΛΛΑΔΑ
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Η συγκεκριμένη συνταγή για μους σοκολάτας εκτός από εύκολη είναι και οικονομική καθώς τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς είναι κουβερτούρα και νερό ( άντε και παγάκια , για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς).
200 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
παγάκια
φρέσκες φράουλες ή φρούτα του δάσους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε το νερό και την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
2) Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ.
3) Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και τοποθετούμε καλά το μπολ με το σοκολατένιο μείγμα από πάνω.
4) Χτυπάμε με σύρμα για περίπου 8 λεπτά ή μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά το σοκολατένιο μείγμα, μέχρι να πήξει και να στέκεται ελαφρώς (σαν πιο αραιή σαντιγί).
5) Γεμίζουμε με το τελικό μείγμα ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
6) Σερβίρουμε την μους κρύα και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγες φρέσκες φράουλες. Η μους διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.